Internetverzekeren.nl
 
Unigarant Verzekeringen
Voordelen Internetverzekeren.nl
- Veilig en betrouwbaar
- Professionele schadehulp
- Telefonische helpdesk
- Tevredenheidsgarantie: 14 dagen bedenktijdd

Veel gestelde vragen Unigarant motorverzekering

Hoe zit het met het eigen risico?
Bij diefstal en aanrijding geldt een verplicht eigen risico van EUR 150. Bij de Plusdekking kunt u zelf een eigen risico kiezen.

Hoe zit het met de beveiliging en stalling?
De eisen die worden gesteld aan uw motor en aan uw persoonlijke situatie zijn variabel. Het kan dus onderling verschillen. Een aantal voorbeelden van de eisen die Unigarant aan u als motoreigenaar kan stellen:
* Uw motor dient te zijn beveiligd met een ART categorie 4 goedgekeurd slot.
* Als de waarde van uw motor tussen de € 12.000,- en de € 16.000,- ligt dient deze 's nachts te worden vastgezet aan een ART-goedgekeurde muur- of grondanker, of dient zelfs eventueel te worden gestald in een afgesloten ruimte.
* Uw postcode dient te voldoen aan de opgestelde selectiecriteria.
* De leeftijd van de hoofdbestuurder dient te voldoen aan de opgestelde selectiecriteria.

Mijn polisblad vermeldt geen schadevrije jaren. Wat nu?
Het aantal schadevrije jaren is bekend bij uw verzekeraar of assurantietussenpersoon. Indien u het aantal opgebouwde schadevrije jaren wilt weten dient contact te worden opgenomen met uw verzekeraar of assurantietussenpersoon.

Hoe weet ik hoeveel schadevrije jaren ik heb en hoe kan ik dat aantonen?
Het aantal schadevrije jaren vraagt Unigarant op bij Roy-data (een centrale landelijke database). Schadevrije jaren van motorrijtuigenverzekeringen die na 1 september 2007 zijn beëindigd worden geregistreerd in Roy-data. Roy-data is een centrale database waarin verzekeraars en assuradeuren schadevrije jaren registreren. Een beëindigende motorrijtuigenverzekeraar/assuradeur registreert de opgebouwde schadevrije jaren na beëindiging in Roy-data, de (eventuele) nieuwe verzekeraar/ assuradeur vraagt het aantal geregistreerde schadevrije jaren na aanvang van de nieuwe verzekering op en voegt deze toe aan uw motorrijtuigenverzekering. Indien u het aantal opgebouwde schadevrije jaren wilt weten kunt u daarom contact opnemen met uw verzekeraar of assurantietussenpersoon.

Waarom krijg ik zoveel korting zonder schadevrije jaren?
Veel verzekeraars verlenen een zogenaamde instapkorting. De hoogte van de instapkorting kan afhankelijk zijn van de regio waar u woont, leeftijd of jaarkilometrage en kan in sommige gevallen oplopen tot 65%.

Hoe zit het met het aantal schadevrije jaren wanneer ik een motor koop naast mijn auto?
U kunt uw motor bij Unigarant verzekeren met maximaal hetzelfde kortingspercentage als het eerste voertuig (uw auto). Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden, zo dienen beide voertuigen bijvoorbeeld op dezelfde naam te staan.

Ik gebruik altijd de motor van mijn ouders. Bouw ik schadevrije jaren op?
Nee, deze jaren tellen niet mee bij het bepalen van de no claimkorting, tenzij u als regelmatige bestuurder op de motorverzekering staat vermeld en een geldige royementsverklaring kunt overleggen waaruit het aantal opgebouwde schadevrije jaren blijkt. De regelmatige bestuurder is diegene die meestal de motor bestuurt. De premie van een motorverzekering is mede gebaseerd op de leeftijd van de regelmatige bestuurder. Het lijkt soms erg aantrekkelijk om een oudere persoon aan te merken als regelmatige bestuurder. De premieverschillen tussen een oudere regelmatige bestuurder (b.v. vader) en een jongere regelmatige bestuurder (b.v. zoon) kunnen namelijk oplopen tot vele honderden euro's. Het niet opgeven van de juiste regelmatige bestuurder kan echter verstrekkende gevolgen hebben bij schade.Premie Unigarant motorverzekering

Motorverzekering:
Direct naar:
Informatie Unigarant motorverzekering
Premie motorverzekering berekenen
Motorverzekering afsluiten bij Unigarant

Dienstverlening Internetverzekeren.nl

Alle financiële producten op deze website worden ondergebracht bij Unigarant. De overeenkomst tussen u en Unigarant komt tot stand door bemiddeling van Internetverzekeren.nl. Dit betekent dat Internetverzekeren.nl uw aanspreekpunt is. Bij de aanvraag van financiële producten wordt gevraagd om persoonsgegevens. Deze gegevens worden binnen Unigarant en Internetverzekeren.nl zorgvuldig behandeld conform de wettelijke regels, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens. Lees meer over onze dienstverlening in de dienstenwijzer en algemene voorwaarden.