Internetverzekeren.nl
 
Unigarant Verzekeringen
Voordelen Internetverzekeren.nl
- Veilig en betrouwbaar
- Professionele schadehulp
- Telefonische helpdesk
- Tevredenheidsgarantie: 14 dagen bedenktijd

Veel gestelde vragen Unigarant autoverzekering

Hoe zit het met het eigen risico?
Voor een personen- of bestelautoverzekering die uitsluitend is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA) geldt geen eigen risico.

Voor personenauto's (WA beperkt Casco of WA volledig Casco) geldt een eigen risico van EUR 150. Dit eigen risico kan worden afgekocht, maar ook (vrijwillig) worden verhoogd. Bij ruitbreuk geldt een eigen risico van EUR 150. Indien de ruit wordt vervangen bij Glasgarage of Autotaalglas dan verleend Unigarant EUR 75 korting op het eigen risico. Voor reparatie van een ruit (sterretje) geldt geen eigen risico. U dient altijd contact op te nemen met de instanties welke staan vermeld op uw groene kaart.

Mijn polisblad vermeldt geen schadevrije jaren. Wat nu?
Het aantal schadevrije jaren is bekend bij uw verzekeraar of assurantietussenpersoon. Indien u het aantal opgebouwde schadevrije jaren wilt weten dient contact te worden opgenomen met uw verzekeraar of assurantietussenpersoon.

Hoe weet ik hoeveel schadevrije jaren ik heb en hoe kan ik dat aantonen?
Het aantal schadevrije jaren vraagt Unigarant op bij Roy-data (een centrale landelijke database). Schadevrije jaren van motorrijtuigenverzekeringen die na 1 september 2007 zijn beëindigd worden geregistreerd in Roy-data. Eenmaal geregistreerde schadevrije jaren zijn doorgaans een jaar geldig. Roy-data is een centrale database waarin verzekeraars en assuradeuren schadevrije jaren registreren. Een beëindigende motorrijtuigenverzekeraar/assuradeur registreert de opgebouwde schadevrije jaren na beëindiging in Roy-data, de (eventuele) nieuwe verzekeraar/ assuradeur vraagt het aantal geregistreerde schadevrije jaren na aanvang van de nieuwe verzekering op en voegt deze toe aan uw motorrijtuigenverzekering. Schadevrije jaren zijn voertuiggebonden. Indien u het aantal opgebouwde schadevrije jaren wilt weten dient u contact op te nemen met uw verzekeraar of assurantietussenpersoon.

Kan ik met negatieve schadevrije jaren mijn auto verzekeren?
Wij acceptere geen aanvragen via deze website waarvan de verzekeringnemer/regelmatige bestuurder een negatief aantal schadevrije jaren heeft opgebouwd.

Waarom krijg ik zoveel korting zonder schadevrije jaren?
Veel verzekeraars verlenen een zogenaamde instapkorting. De hoogte van de instapkorting kan afhankelijk zijn van de regio waar u woont, leeftijd of jaarkilometrage en kan in sommige gevallen oplopen tot 65%.

Hoe zit het met het aantal schadevrije jaren wanneer ik een tweede auto koop?
Unigarant kent - net als veel andere verzekeraars - een speciale kortingsregeling voor 2e gezinsauto's; u kunt uw 2e gezinsauto verzekeren bij Unigarant met maximaal hetzelfde kortingspercentage als de 1e gezinsauto, met een maximum van 75%.

Ik gebruik altijd de auto van mijn ouders. Bouw ik schadevrije jaren op?
Nee, deze jaren tellen niet mee bij het bepalen van de no claimkorting, tenzij u als regelmatige bestuurder op de autoverzekering staat vermeld en een geldige royementsverklaring kunt overleggen waaruit het aantal opgebouwde schadevrije jaren blijkt. De regelmatige bestuurder is diegene die meestal het motorrijtuig bestuurt. De premie van een motorrijtuigenverzekering is mede gebaseerd op de leeftijd van de regelmatige bestuurder. Het lijkt soms erg aantrekkelijk om een oudere persoon aan te merken als regelmatige bestuurder. De premieverschillen tussen een oudere regelmatige bestuurder (b.v. vader) en een jongere regelmatige bestuurder (b.v. zoon) kunnen namelijk oplopen tot vele honderden euro's. Het niet opgeven van de juiste regelmatige bestuurder kan echter verstrekkende gevolgen hebben bij schade.Premie berekenen autoverzekering

Autoverzekering:
Direct naar:
Informatie auto verzekering
Premie autoverzekering berekenen
Autoverzekering afsluiten bij Unigarant

Dienstverlening Internetverzekeren.nl

Alle financiële producten op deze website worden ondergebracht bij Unigarant. De overeenkomst tussen u en Unigarant komt tot stand door bemiddeling van Internetverzekeren.nl. Dit betekent dat Internetverzekeren.nl uw aanspreekpunt is. Bij de aanvraag van financiële producten wordt gevraagd om persoonsgegevens. Deze gegevens worden binnen Unigarant en Internetverzekeren.nl zorgvuldig behandeld conform de wettelijke regels, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens. Lees meer over onze dienstverlening in de dienstenwijzer en algemene voorwaarden.