Internetverzekeren.nl
 
Unigarant Verzekeringen
Voordelen Internetverzekeren.nl
- Veilig en betrouwbaar
- Professionele schadehulp
- Telefonische helpdesk
- Tevredenheidsgarantie: 14 dagen bedenktijd

Veel gestelde vragen Unigarant fietsverzekering

Hoe vraag ik de fietsverzekering direct aan?
Uw fiets kan direct bij Unigarant worden verzekerd via de optie 'premie berekenen' of 'direct verzekeren' in het linkermenu. Binnen enkele minuten is uw fiets verzekerd!

Wat zijn de voordelen van een doorlopende fietsverzekering?
De uitgebreide doorlopende fietsverzekering van Unigarant is ideaal als u niet ineens de premie wilt betalen of niet voor een voor een vooraf vastgestelde periode uw fiets wilt verzekeren. Meer informatie over de doorlopende fietsverzekering...

Hoe zit het met een eigen risico?
Unigarant hanteert géén eigen risico bij totaal verlies of diefstal van een gewone fiets. Er geldt wel een eigen risico als u een ATB of racefiets heeft. Bij beschadiging geldt een eigen risico van EUR 25 of EUR 50 (ATB's, race- en ligfietsen).

Wat moet ik doen indien er sprake is van een nieuw slot of nieuwe sleutel?
Indien u een sleutel kwijt bent geraakt dient dit te worden doorgegeven aan Unigarant. Op het moment dat u een nieuwe sleutel ontvangt dient ook dit aan Unigarant te worden doorgegeven. Dit is van belang omdat u overeenkomstig de polisvoorwaarden bij diefstal van uw fiets 2 sleutels aan Unigarant dient te overleggen.

LET OP: een nieuwe sleutel dient te worden besteld bij een erkende slotleverancier! Dit kan bijvoorbeeld via de plaatselijke rijwielhandelaar. Een sleutel die door een willekeurige 'sleutelmaker' is gemaakt voldoet niet aan de eisen. Bij diefstal zal Unigarant in dit geval dan ook niet uitkeren! Raadpleeg de website van de Stichting ART voor een overzicht van goedgekeurde fietssloten!

Wanneer het slot wordt vervangen dient dit te worden doorgegeven aan Unigarant. Er is immers sprake van een nieuw slotnummer.

Wordt de fietsverzekering automatisch verlengd?
De fietsverzekering is een aflopende verzekering. Indien u kiest voor een verzekeringsduur van 1 of 3 jaar dan ontvangt u van Unigarant automatisch een verlengingsvoorstel. Nadat Unigarant uw betaling hiervoor heeft ontvangen wordt de fietsverzekering verlengd.

Wat moet ik doen als mij fiets wordt gestolen?
Bij diefstal dient u de schade te melden middels het daarvoor bestemde schadeformulier. Tevens dient aangifte te worden gedaan bij de politie. Het schadeformulier, de aangifte en 2 sleutels dienen in bezit te komen van Unigarant. Vervolgens wordt uw melding in behandeling genomen. Het is verstandig de originele sleutels per aangetekende post te versturen.

Waar moet ik een nieuwe sleutel bestellen?
Een nieuwe sleutel dient te worden besteld bij de slotleverancier (b.v. AXA). Dit kan bijvoorbeeld via de plaatselijke rijwielhandelaar. Een sleutel die door een willekeurige 'sleutelmaker' is gemaakt voldoet niet aan de eisen. Bij diefstal zal Unigarant in dit geval dan ook niet uitkeren!

Kan ik de Unigarant fietsverzekering ook tussentijds beëindigen?
Nee, de Unigarant fietsverzekering is een verzekering die wordt afgesloten voor een periode van 1, 3 of 5 jaar. De eenmalige premie wordt ineens voor de gehele periode betaald. De fietsverzekering kan hierdoor niet na bijvoorbeeld een half jaar worden beëindigd.

Premie aflopende fietsverzekering berekenen

Fietsverzekering:
Direct naar:
Informatie fietsverzekeringen
Fietsverzekering online afsluiten
Aflopende fietsverzekering premie Unigarant

Dienstverlening Internetverzekeren.nl

Alle financiële producten op deze website worden ondergebracht bij Unigarant. De overeenkomst tussen u en Unigarant komt tot stand door bemiddeling van Internetverzekeren.nl. Dit betekent dat Internetverzekeren.nl uw aanspreekpunt is. Bij de aanvraag van financiële producten wordt gevraagd om persoonsgegevens. Deze gegevens worden binnen Unigarant en Internetverzekeren.nl zorgvuldig behandeld conform de wettelijke regels, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens. Lees meer over onze dienstverlening in de dienstenwijzer en algemene voorwaarden.