Internetverzekeren.nl
 
Unigarant Verzekeringen
Voordelen Internetverzekeren.nl
- Veilig en betrouwbaar
- Professionele schadehulp
- Telefonische helpdesk
- Tevredenheidsgarantie: 14 dagen bedenktijd

Nieuwsarchief Internetverzekeren.nl


Assurantiebelasting verhoogd naar 21%

De Tweede Kamer heeft eind november ingestemd met een verhoging van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21% per 1 januari 2013. Dit betekent dat verzekerden vanaf 1 januari 2013 voor nieuwe en bestaande schadeverzekeringen de verhoogde assurantiebelasting betalen en hiermee de totale verzekeringskosten toenemen. De verhoogde assurantiebelasting geldt voor de meeste particuliere en zakelijke schadeverzekeringen. Verzekeraars zijn verplicht de (verhoogde) assurantiebelasting af te dragen aan de belastingdienst.

Internetverzekeren.nl, 10 december 2012

Verbeterde reis- en annuleringsverzekering

Unigarant vernieuwt per 1 juni de doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Zo is er een nieuwe basisdekking: de Vriendendekking. Als een verzekerde op reis is en een vriend overlijdt, dan worden onvoorziene uitgaven zoals extra kosten van de terugreis, vergoed.

Bovendien krijgt de verzekerde niet genoten vakantiedagen of de volledige reissom vergoed, afhankelijk van dekking. Unigarant is de eerste reisverzekeraar die deze dekking biedt. Normaal gesproken geldt de dekking alleen bij het overlijden van familieleden in de eerste of tweede graad. De nieuwe dekking geldt nu ook voor familieleden in de derde graad.

Bij de vernieuwde verzekering zijn uitwonende, studerende kinderen tot 27 jaar standaard meeverzekerd. Daarnaast zijn de aanvullende dekkingen 'Samengestelde reis', 'Huisdierendekking' en 'Zaakwaarnemer' nu ook bij de doorlopende verzekering te sluiten.

Datum: 24 mei 2012, bron: Unigarant


Unigarant E bike verzekering

Vanaf 1 maart 2012 heeft Unigarant een vernieuwde E bikeverzekering geïntroduceerd. De belangrijkste wijziging is de nieuwe dekking Diefstal en BeschadigingPlus. Met deze verbeterde dekking bent u niet alleen verzekerd voor diefstal en beschadiging, maar ook voor verhaalsrechtsbijstand en ongevallen. Daarnaast is ook schade aan de accu en pechhulp meeverzekerd.

Met de Unigarant Pechhulp kunt u rekenen op hulp wanneer u strandt met uw E bike. Als snelle reparatie ter plekke niet mogelijk is, worden E bike en berijder naar de tweewielerspecialist of naar huis gebracht. Unigarant Pechhulp wordt uitgevoerd door de ANWB.

Datum: 1 maart 2012


Verhoging verzekerde bedragen motorrijtuigenverzekeringen

De minimaal verplichte verzekerde bedragen van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (afgekort 'WAM') worden per 1 januari 2012 verhoogd volgens de Europese Consumenten Prijs Index. Het minimale verzekerde bedrag voor letselschade wordt verhoogd naar EUR 5.600.000 miljoen per gebeurtenis. Unigarant verhoogt de WAM dekking daarom naar EUR 6.000.000. Het minimale verzekerd bedrag voor schade aan zaken (EUR 2.500.000) blijft gelijk. Deze verhoging geldt voor alle verzekeringsplichtige voertuigen zoals auto, motor, camper, bromfiets en oldtimers.

Verplichte verzekering

De WAM is een verplichte verzekering die iemand moet afsluiten als er een kenteken op zijn naam staat. Alleen als het kenteken is geschorst bij RDW, geldt de verplichting niet.

Bron: Internetverzekeren.nl, 23 december 2011


SOS luidt noodklok toename onverzekerd reizen

Alarmcentrale SOS International waarschuwt dat het aantal 'eigenkostendossiers' de laatste jaren fors toeneemt. Dit betreft mensen die de alarmcentrale bellen met een hulpvraag, maar die daarvoor geen reisverzekering hebben gesloten. In 2009 steeg dit aantal met 44% ten opzichte van het jaar daarvoor en vorig jaar liet het aantal eigenkostendossiers een stijging zien van 54%.

"Kennelijk leeft bij steeds meer mensen het idee dat je op vakantie geen reisverzekering nodig hebt", aldus SOS International. "Maar bij ons op de alarmcentrale ervaren wij bijna dagelijks wat voor ellende mensen meemaken die zonder reisverzekering op pad zijn gegaan en onze hulp nodig hebben."

Bij medische kosten in het buitenland, bijvoorbeeld, volstaat de basisverzekering vaak niet, zegt de ASR dochter. "Een basisverzekering vergoedt doorgaans 1x of maximaal 2x het Nederlandse tarief. En dat is in veel landen niet voldoende." Ook repatriëring, wegslepen van een kapotte auto of vervangend vervoer zijn voor eigen rekening als geen reisverzekering is gesloten.

De gemiddelde eigen kosten op een medisch dossier bedroegen vorig jaar ruim EUR 3.300, maar uitschieters van EUR 20.000 of EUR 34.000 per dossier komen ook voor. "Zuur geld als je bedenkt dat een reisverzekering maar een paar euro per dag kost."

Meer informatie over de Unigarant doorlopende reisverzekering...

Bron: SOS International, 11 oktober 2011


Unigarant reisverzekering vernieuwd!

Unigarant heeft diverse onderdelen van haar doorlopende reis- en annuleringsverzekering vernieuwd:

- Lagere basispremie
- Verhoging van een aantal vergoedingen
- Dekking rechtsbijstand toegevoegd
- Gespreide betaling mogelijk

Door een modulaire opbouw kiest u alleen dat wat u nodig heeft. Wilt u een goedkope reisverzekering, dan kunt u kiezen voor een basispakket. Wilt u meer zekerheid, dan kan de doorlopende reisverzekering geheel naar eigen inzicht worden uitgebreid. Bijvoorbeeld met een bagagedekking of dekking voor medische kosten. Meer informatie over de Unigarant doorlopende reisverzekering...

Internetverzekeren.nl, 4 mei 2011

Meer nieuws? Ga naar ons nieuwsarchief.


Verhoging assurantiebelasting vanaf maart 2011

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het Belastingplan 2011. Hierin is onder andere vastgelegd dat de assurantiebelasting per 1 maart 2011 verhoogd zal worden van 7,5% naar 9,7%.

In de periode 1983 tot 1 maart 2008 bedroeg de assurantiebelasting 7%. Op 1 maart 2008 is de assurantiebelasting al eens verhoogd naar 7,5%.

Als u een verzekering afsluit bij een verzekeraar, dan moet er assurantiebelasting worden betaald over de verzekeringspremie. Brengt de verzekeraar of de bemiddelaar de vergoeding voor de diensten die samenhangen met de verzekering apart aan u in rekening, dan moet ook daarover assurantiebelasting worden betaald. Het gaat hierbij altijd om verzekeringen waarvan het risico in Nederland ligt. Voor sommige verzekeringen geldt een vrijstelling van assurantiebelasting. Denk bijvoorbeeld aan levensverzekeringen, ongevallenverzekeringen, zorgverzekeringen of arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Internetverzekeren.nl, 3 januari 2011


Stakingen in Frankrijk

Naar aanleiding van de stakingen in Frankrijk geven wij u via deze weg informatie over de dekkingen en vergoedingen van de verschillende verzekeringen.

Annuleringsverzekering
Ik ben van plan op vakantie te gaan naar Frankrijk. Nu lees ik over al die stakingen daar en ben ik voornemens mijn vakantie af te zeggen. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Nee, stakingen zijn geen gedekte annuleringsreden conform de voorwaarden van uw annuleringsverzekering.

Reisverzekering
Ik ben in Frankrijk maar door de stakingen is mijn vlucht vertraagd of gaat niet. Nu moet ik extra kosten voor o.a. verblijf maken. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?

Op basis van uw reisverzekering heeft u recht op vergoeding van extra kosten voor vervoer en verblijfskosten en telefoonkosten. De vergoeding voor extra vervoer- en verblijfskosten is EUR 45 per persoon per dag met een maximaal EUR 450 per reisgezelschap. De maximum vergoeding voor telefoonkosten voor gesprekken met derden (anders dan de ANWB Alarmcentrale) bedraagt EUR 100.

Ik moet door de stakingen langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?

Ja, uw reisverzekering blijft gedurende die periode van kracht.

Ik ben voornemens om toch naar Zuid Frankrijk toe te gaan ondanks de onrust die daar nu heerst. Waar heb ik recht op mocht ik onverhoopt toch stranden?

Op basis van uw reisverzekering heeft u recht op vergoeding van extra kosten voor vervoer en verblijfskosten en telefoonkosten. De vergoeding voor extra vervoer- en verblijfskosten is EUR 45 per persoon per dag met een maximaal EUR 450 per reisgezelschap. De maximum vergoeding voor telefoonkosten voor gesprekken met derden (anders dan de ANWB Alarmcentrale) bedraagt EUR 100.

Omboekgarantieverzekering
Ik heb een vakantie geboekt naar Frankrijk maar i.v.m. de stakingen daar wil ik deze graag omboeken. Vallen de kosten hiervan onder de dekking van mijn Omboekgarantieverzekering?

Wanneer er zich een incident voordoet op de plaats van bestemming waardoor u niet meer naar die bestemming wilt, maar er geldt geen negatief reisadvies, dan krijgt u uw geld normaal gesproken niet terug. Heeft u echter een Omboekgarantieverzekering gesloten dan kunt u uw vakantie kosteloos omboeken. Deze situatie doet zich momenteel voor in Frankrijk. Het antwoord is dus Ja, u kunt uw reis gratis omboeken, conform de gebruikelijke voorwaarden.Bron: Unigarant, 20 oktober 2010


Unigarant Huispakket 'beste keus' Consumentenbond!

Het Compleet Bij Elkaar Pakket van Avéro Achmea en het Huispakket van Unigarant zijn volgens de Consumentenbond de beste keus op het gebied van pakketverzekeringen. Dat blijkt uit een onderzoek van 26 pakketverzekeringen, dat is gepubliceerd in de septembereditie (2010) van de Geldgids.

De onderzoekers hebben in hun oordeel niet zozeer gekeken naar de polisvoorwaarden, als wel naar de financiele voordelen (pakketkorting, korting op de autoverzekering, poliskosten, opslag maandbetaling) en het gemak voor de consument (automatisch onderbrengen in een pakket, één vervaldatum voor alle polissen).

Lastig aspect van het onderzoek was het gegeven dat verzekeraars allemaal zo hun eigen systematiek hebben om het percentage pakketkorting vast te stellen. Die korting blijkt niet alleen afhankelijk van het aantal polissen, maar soms ook van het aantal rubrieken waarin ze thuishoren. Daarnaast worden aspecten meegewogen als de duur van de relatie (trouweklantenkorting), premierestitutie bij niet claimen van schades (no-claimkorting) of een additionele korting op verzekeringen die niet in het schadepakket zitten.

Meer informatie over het Unigarant Huispakket...


Bron: Unigarant, 6 september 2010


Kwart meer diefstallen brom- en snorfietsen

In de eerste helft van dit jaar zijn er in ons land ruim 7.400 brom- en snorfietsen gestolen, wat zo'n 1.600 meer is (ruim 25%) dan in de eerste zes maanden van 2009. Ook werden er meer personenauto's gestolen: +7% tot 5.862, zo meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit vandaag.

In de afgelopen jaren was het aantal diefstallen van personenauto's juist gedaald, in totaal zelfs met meer dan 50%. Maar in de categorie jonge auto's (0 t/m 3 jaar oud) is het aantal diefstallen van de merken Toyota, Volvo en Volkswagen dit jaar met 50% tot 75% gestegen. Criminele organisaties kraken steeds vaker de beveiliging van een startonderbreking en sleutels worden vaker gekopieerd.

Circa 35% van de gestolen jonge auto's wordt teruggevonden, een percentage dat bij oudere auto's hoger ligt (60%). Het diefstalrisico is gemiddeld 7 auto's per 10.000 (0,07%); bij de merken Volkswagen en Audi is dat risico het grootst (0,17%). Het diefstalrisico van brom- en snorfietsen was in het eerste halfjaar 0,7%. Vooral de merken Piaggio en Beta zijn diefstalgevoelig: 2 per 100. Van alle gestolen bromfietsen werd nog geen kwart teruggevonden. Verder zijn er in het afgelopen halfjaar 1.215 lichte en 112 zware bedrijfsauto's, 878 motorfietsen (-9%), 381 aanhangwagens (+20%) en 48 caravans (+20%) gestolen.

Bron: AMweb, 21 juli 2010


Unigarant reis- en annuleringsverzekering dagelijks opzegbaar

Sinds begin 2010 zijn Unigarant verzekeringen dagelijks opzegbaar. Vanaf het moment waarop de verzekering voor de eerste keer wordt verlengd (de verzekering heeft minimaal 1 jaar gelopen), kunt u uw verzekering nu dagelijks opzeggen. Eventueel teveel betaalde premie wordt terugbetaald.

Deze regeling golg nog niet voor de Unigarant reis- en annuleringsverzekering. Vanaf heden is dit echter wel het geval. U krijgt nu dus ook premierestitutie als u na het eerste jaar uw doorlopende reis- en annuleringsverzekering wil opzeggen.

Bron: Unigarant, 2 juni 2010

Informatie verzekeringen:
Bereken uw premie:
Informatie Unigarant bromfietsverzekering
Fietsverzekering
Informatie reisverzekeringen

Dienstverlening Internetverzekeren.nl

Alle financiële producten op deze website worden ondergebracht bij Unigarant. De overeenkomst tussen u en Unigarant komt tot stand door bemiddeling van Internetverzekeren.nl. Dit betekent dat Internetverzekeren.nl uw aanspreekpunt is. Bij de aanvraag van financiële producten wordt gevraagd om persoonsgegevens. Deze gegevens worden binnen Unigarant en Internetverzekeren.nl zorgvuldig behandeld conform de wettelijke regels, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens. Lees meer over onze dienstverlening in de dienstenwijzer en algemene voorwaarden.