Internetverzekeren.nl
 
Unigarant Verzekeringen
Voordelen Internetverzekeren.nl
- Veilig en betrouwbaar
- Professionele schadehulp
- Telefonische helpdesk
- Tevredenheidsgarantie: 14 dagen bedenktijd

Medische kosten buitenland

Zorgverzekeraars vergoeden de medisch noodzakelijke kosten die je in het buitenland maakt. De (verplichte) basisverzekering dekt bijvoorbeeld acute medische hulp, maximaal tot het gebruikelijke tarief in Nederland. De aanvullende verzekeringen van zorgverzekeraars bieden meestal dekking voor medische kosten die hoger zijn dan het in Nederland gebruikelijke tarief. Het is echter niet ongebruikelijk dat de dekkingen van de aanvullende verzekeringen ook zijn gemaximeerd.

Een zorgverzekeraar biedt doorgaans alleen dekking voor medisch noodzakelijke repatriëring. Iemand met een ingegipst been hoeft soms niet om medische redenen naar Nederland te worden teruggebracht, maar wel omdat hij niet meer zelf kan autorijden. Een reisverzekering dekt sociale repatriëring - de extra terugreiskosten - wel.

Indien u uitsluitend een basisverzekering heeft afgesloten, of een basisverzekering met een beperkte aanvullende verzekering dan is het raadzaam een reisverzekering incl. medische kostendekking af te sluiten. Ook indien u een basisverzekering en een uitgebreide aanvullende verzekering heeft is het verstandig vooraf bij uw zorgverzekeraar te informeren naar de vergoeding van medische kosten in het buitenland.

Een andere reden waarom u een reisverzekering met medische kosten kunt afsluiten is het eigen risico op uw zorgverzekering. Er geldt een verplicht eigen risico van EUR 360 (2014), daarnaast kan voor een aanvullend vrijwillig eigen risico van maximaal EUR 860 (2014) worden gekozen. Medische kosten die binnen het eigen risico van de zorgverzekering vallen worden niet vergoedt. Reisverzekeraars vergoeden veelal alle medische kosten zonder eigen risico.Informatie verzekeringen:
Bereken uw premie:
Informatie Unigarant bromfietsverzekering
Fietsverzekering
Informatie reisverzekeringen

Dienstverlening Internetverzekeren.nl

Alle financiële producten op deze website worden ondergebracht bij Unigarant. De overeenkomst tussen u en Unigarant komt tot stand door bemiddeling van Internetverzekeren.nl. Dit betekent dat Internetverzekeren.nl uw aanspreekpunt is. Bij de aanvraag van financiële producten wordt gevraagd om persoonsgegevens. Deze gegevens worden binnen Unigarant en Internetverzekeren.nl zorgvuldig behandeld conform de wettelijke regels, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens. Lees meer over onze dienstverlening in de dienstenwijzer en algemene voorwaarden.